Asus Flip C436 | De beste Chromebook
Stacks Image 437

Chromebook Asus Flip C436

De chique manier om internet te consumeren

Asus lanceerde vorige maand de Flip C436. Een saaie naam voor een fantastische laptop met ChromeOS van Google. Chrome is de browser die als basis dient op het ChromeOS besturingssysteem. In het begin kon nog weinig met een Chromebook zonder internet verbinding. Gelukkig is dat inmiddels al heel anders. Ik merk dat ik steeds vaker deze Chromebook pak in plaats van mijn 2019 MacBook Pro. Waarom? Gewoon omdat deze machine super prettig werkt voor lichte werkzaamheden en het kijken van Netflix of YouTube.
Stacks Image 678

Content consumeren

ChromeOS is een jong en dun besturingssysteem. Windows en MacOS zijn ingetwijfeld veel rijker aan functionaliteit. Bedrijven kunnen niet zonder Windows zoals creatieven niet zonder MacOs kunnen. Ik zou zonder Mac niet mijn kernwerkzaamheden kunnen vervullen. Voor creatie val ik dus terug op de Mac. Maar sinds de Asus Flip C436 er is, gebruik ik deze opvallend vaak. Het toetsenbord is super. Dun maar toch met voldoende 'travel'. Het toetsenbord is zelfs ook nog geen voorzien van verlichting. Die goede toetsen en het dunne formaat en lichte gewicht zijn al dikke pluspunten. Het echte gebruiksgemak voor consumeren van content en video, komt door het beeldscherm. Het 16:9 beeldscherm verschilt wezenlijk van de meeste Windows laptops en alle Apple laptops. De dunne rand en de beeldscherm verhouding zijn gemaakt voor de moderne content. Een 13" MacBook zou theoretisch het zelfde beeldformaar moeten hebben als de C436. Niets is minder waar. Door de andere verhouding, kijk je op de Flip C436 naar feitelijk een 14"beeldscherm in een 13"behuizing. Het beeldscherm is met HD prima. Geen 4K maar haarscherp beeld met voldoende contrast.
Stacks Image 691
Stacks Image 684

Flip it

Het beeldscherm is dus perfect voor consumeren van content en vooral video. Maar omdat het scherm ook nog eens te flippen is, kan je de laptop als een tent op tafel zetten en zo enkel van het beeldscherm genieten. De luidsprekers zijn zo gemaakt dat het geluid in elke positie prima op de gebruiker gericht is. De Harman Kardon luidsprekers klinken erg helder met een schitterend stereo beeld. Het enige wat mist is een diepe bas. Dat had echt iets beter gekund. Maar dat is misschien wel het enige puntje waar Asus de Flip C436 kan verbeteren.
Stacks Image 688

Veelzijdig

De Flip C436 is uitmuntend qua afwerking. Geen rommel. Je mag met deze laptop echt ezien worden. Diverse malen heb ik al een complimentje gekregen als ik met deze laptop ergens kwam. Dankzij de vele aansluitingen is het ook mogelijk om op een tv of projector aan te sluiten met het juiste USB-C hubje. Zelf zweer ik bij de StayGo USB-C hub van Twlth South. Het beeldscherm is ook aanraakgevoelig. Zo heb je geen muis nodig. Overigens is de ingebouwde trackpad ook erg goed. Maar het beste is de pen ondersteuning. Asus heeft gekozen voor de USI pen standaard. Hun eigen pen was nog niet beschikbaar en heb ik de HP USI pen gekocht. De bediening van het scherm met de pen is heerlijk. De pen is overigens ook een design kunstwerkje. Je merkt dat Asus goed heeft nagedacht over de magneetplekken op de laptop. Aan de zijkant en bovenaan het scherm is de pen met de magneetkant te plaatsen. Heerlijk als er zo goed over een design is nagedacht. De Flip C436 is een absolute aanrader. Met de ingebouwde camera kan je prima videobellen. Natuurlijk het liefst met Hangouts volgens Google. De kwaliteit van de cam mag ook een tikje beter maar prima voor mijn webcalls in deze Cororna tijd.
© 2004-2022 ID-Tank