September/Oktober | The Gadgetman

'Zoete' Magazine - September/Oktober 2005



Denon Smart Life 101

Homecinema uit 3 speakers
Bose had het alleenrecht op een fraai home cinema set met slechts 2 speakers en een centrale bas-unit. Het kwaliteitsmerk Denon komt met een een stapje hoger voor minder geld. De Smart Life 101 is een Audio/Video receiver voor zowat alle schijfjes en super beeld en geluid zonder de kamer te ontsieren met ontelbare luidsprekers. In 1 kastje met verbazend veel aansluitmogelijkheden zit de radio, cd speler en dvd speler. Voor Audio en film kan de speler vrijwel elk formaat bestan aan. Van WMA, mp3 tot MPEG2, DC-i tot DiVX.
De afwerking is werkelijk subliem. Een Aluminium front en van binnen met een metalen loopwerk. Geen plastic gepiep en gekraak dus. De luidsprekers heeft Denon met een gerenommeerde luidspreker fabrikant ontwikkeld en zouden zelfs audiofielen versteld doen staan. Door digitale technieken komt uit de twee luidsprekers en de bas unit een virtueel rondom geluid. Iets waar Bose patent op leek te hebben. Denon levert zelfs deze beleving via de hoofdtelefoon aansluiting.
De leukste innovatie is e iPod aansluiting aan de voorkant. Hoewel geoptimaliseerd voor een iPod past ook een andere mp3 speler met USB aansluiting op de S-101. Met een aangesloten iPod, krijgt de gebruiker een virtuele iPod op de aangesloten tv te zien. Via de afstandsbediening kunt u zo de muziek van uw keuze selecteren.
Om de evetuele twijfelaars te imponeren noemen we nog de HDMI aansluiting en de WiFi ondersteuning. Bose zal hier een zware dobber aan krijgen....
Leverbaar via de betere Radio/TV winkel
Prijs: 1300 voor instap model; en 1800 Euro voor alle toeters en bellen

JVC Everio G

Kwaliteit filmen zonder bandjes of schijfjes
De compacte Everio-G neem je gemakkelijk overal mee naar toe. De bediening van deze hard disk-camcorder is uiterst eenvoudig en met de 30 Gb versie kan 7 uur in de hoogste dvd-kwaliteit worden gefilmd. Genoeg voor meerdere vakanties, huwelijken en verjaardagen dus. Tot maximaal 37 uur filmen is mogelijk.
Iedereen die wel eens gefilmd heeft weet dat filmplezier een bandje lang is. Met ruim 7 uur, in de hoogste dvd-kwaliteit, breekt deze 30Gb hard disk camcorder alle filmrecords! Per ongeluk een opname overschrijven is onmogelijk en er eentje opzoeken is, door het aanklikken van een scene, een fluitje van een cent. Via de afstandsbediening, een luie stoel en een tv heeft de bezitter toegang tot zijn draagbare, persoonlijke filmbibliotheek. Overspelen naar een dvd-recorder is uiteraard mogelijk maar met behulp van de meegeleverde software (geschikt voor Windows en Mac) komen de fraaiste shots pas goed tot leven en onstaat een dvd-filmcreatie, voorzien van fraaie overgangen en passende achtergrondmuziek.
Leverbaar via de betere Radio/TV winkel
Prijs Everio G: 799 (20Gb)
899 (30Gb)
899 (20Gb met MegaPixel CCD en lichtsterke F1.2 lens + 1 Mega Webfoto's
999 (30Gb)met MegaPixel CCD en lichtsterke F1.2 lens + 1 Mega Webfoto's

Sakakibara Kikai LandWalker

Ga eens anders op reis; met een Star Wars robot
Dat Japanners een grote voorliefde voor electronica en robots hadden wisten wij al. Toch is de LandWalker een verrassing. Deze 3,5 meter hoge robot kan echt voortbewegen en bestuurd worden door een volwassene. Met gevaarlijk ogende raketwerpers zal menigeen verbaasd staan waar u nu mee langs komt. De vuurwapenwet overtreedt u niet met de schuim kogels die echt afgevuurd kunnen worden. Een kenteken zal iets moeilijker worden. Met ruim een ton aan gewicht is zelfs een Hummer iets voor mietjes. Dus maakt de Porsche of Aston Martin geen indruk meer.... koop een LandWalker. Overigens konden wij in de specs geen maximum snelheid vinden
www.sakakibara-kikai.co.jp
Prijs: 189.000 UKP

Cross Verve

Schrijven voor fijnproevers
Cross heeft zijn innovatieve Verve-lijn uitgebreid met de Verve Radial Chrome. Deze bijzondere pen zorgt voor een nieuwe dimensie op het gebied van luxe-schrijfwaren. Dankzij 26 zeer precies uitgesneden lijnen krijgt het nieuwe model niet alleen een zeer opvallend uiterlijk, maar biedt het ook optimaal gebruiksgemak. De Radial Chrome doet op het eerste gezicht denken aan een Art Deco martini-set, maar sluit ook naadloos aan bij het moderne levensgevoel van een grote, bruisende stad. Uiteindelijk biedt de Radial Chrome datgene waar een echte liefhebber naar zoekt: herkenning. Wie deze pen gebruikt, geeft aan alleen het beste te willen, op alle gebied.
Cross richt zich met deze productlijn op een jong, ambitieus en modebewust publiek. Consumenten die alleen genoegen nemen met producten en artikelen die onderscheidend en uniek zijn. Merken die passen binnen hun lifestyle, een uitstekende kwaliteit bieden en prettig in het gebruik zijn. Kortom: trendsettende consumenten - imagebewust en ambitieus - die bereid zijn luxe-producten te kopen die topklasse en stijl uitstralen.
De Verve is vanaf nu verkrijgbaar in vier exclusieve uitvoeringen: Platinum Plated, Merlot, Selenium Blue en Radial Chrome. Bij alle modellen is de gestroomlijnde, brede dop voorzien van een innovatieve, geïntegreerde veerclip. Deze clip bevindt zich in een gekleurde, doorschijnende hars, die perfect contrasteert met de kleur van de pen en deze extra accentueert.
Alle Verve-modellen zijn onder andere verkrijgbaar als vulpen met een 360 graden gevormde, 18-karaats wit- en geelgouden penpunt. Daarnaast kan een klant ook kiezen voor een ballpoint of  een veelzijdige rolling ball. In alle gevallen staat de Verve garant voor stijl, kwaliteit en een bijzondere schrijfervaring.
Prijs: Ballpoint is verkrijgbaar vanaf € 95 en de vulpen vanaf € 195

De Thonet A 660 'Loop Chair'

Eenvoud en optimaal comfort
Thonet brengt met de A 660 'Loop Chair' de techniek van gebogen hout naar de 21e eeuw. Dit unieke ontwerp van de Engelse ontwerper James Irvine is overtuigend in zijn eenvoud en combineert hedendaagse en traditionele elementen. Irvine ontwierp met de 'Loop Chair' een stoel die een brug slaat tussen moderne productietechnologie en ambachtelijk handwerk. De basis van het ontwerp is een houten frame in de vorm van een lus. Dit geeft de 'Loop Chair' het uiterlijk van een perfecte eenheid. De A 660 is een slanke, comfortabele stoel met een duidelijk silhouet. Het uiterlijk wordt bepaald door de puurheid van de gebruikte materialen: gebogen hout, aluminium en netwave. Het design combineert de traditie en de warmte van hout met de lichtheid en het comfort van moderne materialen.
Prijs: vanaf 810 euro


KODAK V550 digitale zoomcamera

Kleiner, dunner en chicker...
Deze zomer zijn de digitale camera's uit de KODAK EASYSHARE V-serie wereldwijd gepresenteerd. Canon zette met de iXus de standaard; Olympus heeft met de µ-mini DIGITAL S een mooi weerbestendige kleine camera ; nu komt Kodak met een troef die beide toestellen uitdaagt. De V550 is ter grootte van een kaartspel en is bestemd voor trendsetters. Zij zijn immers altijd op zoek naar elegante en compacte persoonlijke elektronica die kwaliteit, prestaties en eenvoud in zich verenigen.
De KODAK EASYSHARE V550 digitale zoomcamera is een revolutie op de markt en laat fotografie en video nog verder samensmelten. Voor het eerst kunnen video-opnamen automatisch omgezet worden in stilstaande beelden die perfect afgedrukt en gedeeld kunnen worden. Maak langere video-opnamen van TV-kwaliteit met geluid - maximaal 80 aaneengesloten minuten - en gebruik minder geheugen.* Voorkom trillingen op het scherm dankzij de geïntegreerde beeld-stabilisatietechnologie en zoom in real time in op video-objecten met behulp van de professionele SCHNEIDER-KREUZNACH-lens. Bekijk de video-opnamen vervolgens met familie en vrienden op het grote en heldere LCD-scherm dat vanuit vrijwel elke hoek zichtbaar is.
"In de Verenigde Staten wordt meer dan de helft van de verkochte elektronische apparatuur gekocht door vrouwen. Om die reden ontwikkelt Kodak producten die niet alleen stijlvol zijn maar het leven ook makkelijker maken.", aldus Mary-Irene Marek, wereldwijd marketing manager bij Kodak. “Met de nieuwe EASYSHARE V-serie camera's kunnen niet alleen eenvoudig foto's en video-opnamen worden gemaakt en gedeeld, de camera's zijn ook chique, elegant en compact genoeg om te passen in de nieuwste designerhandtas."
De camera is verkrijgbaar in zwart en zilver met blauwe indicatorlampjes
Prijs: 399 euro.



iTuned

Zet je digitale lifestyle in de hoogste versnelling
Met iTuned van DeNieuweMacWinkel in Amsterdam kunnen zowel consumenten als zakelijke rijders hun digitale lifestyle in de hoogste versnelling zetten. Onderweg naar je favoriete muziek luisteren, e-mailen en internetten, DVD's bekijken, navigeren en draadloos synchroniseren zijn enkele van de vele mogelijkheden. Het inbouwen van een Apple iPod is al mogelijk vanaf 199 euro (exclusief iPod). Maar voor wie alleen een iPod in de auto niet genoeg is er zijn er nog twee mogelijkheden. iTuned Light is het doe-het-zelfpakket bestaande uit een Mac mini 1.25, een 7-inch touchscreen, de complete bekabeling en een power converter 220V-12V voor aansluiting op de sigarettenaansteker. iTuned Light is in DéNieuweMacWinkel verkrijgbaar tegen een tijdelijke introductieprijs van 849 euro. De andere mogelijkheid is dat klanten via www.iTuned.nl hun keuze maken uit een groot aantal opties, waarna alles wordt ingebouwd door Arese Classico in Hoofddorp. Via www.iTuned.nl is direct duidelijk wat de kosten zijn inclusief inbouw en kan de bestelling worden geplaatst. Binnen 7 dagen na bestelling vindt de inbouw plaats. Wie vast met eigen ogen wil zien hoe zoiets eruit ziet, kan terecht in DeNieuweMacWinkel aan de Weteringschans 134 in Amsterdam, waar een complete iTuned Ferrari 400i als showmodel staat.
Prijs:
Inbouwen Apple iPod: vanaf 199 euro exclusief iPod
iTuned Light doe-het-zelf-pakket: 849 euro
Laten inbouwen: zie
www.iTuned.nl

LaCie SAFE Mobile Hard Drive

Digitale kluis voor onderweg
Al uw documenten, foto's, muziek en films meenemen is kinderspel met de nieuwe SAFE Mobile Hard Drive van LaCie. Bovendien zijn alle bestanden op deze harde schijf optimaal beveiligd door de speciale vingerafdrukverificatie. De gebruiker veegt simpelweg met een vinger over de sensor om de op een willekeurige pc of Mac aangesloten drive te ontgrendelen. Hiermee blijft gevoelige informatie beschermd en kunnen eindgebruikers de informatie zorgeloos meenemen. Bovendien biedt deze digitale kluis de mogelijkheid voor het registeren van vijf verschillende gebruikers met individueel bepaalde toegangsrechten, zoals voor lezen/schrijven of alleen lezen. Het apparaatje past makkelijk in een zak van een overhemd of handtas.
Prijzen van de SAFE Mobile Hard Drive:
40GB: 149 euro
80GB: 199 euro

De Cooling Drawer van Ariston

Lekker horizontaal koelen...
Schuiven met flessen, groenten en vlees in de koelkast is er vanaf nu niet meer bij. Want met de komst van de Cooling Drawer is er een horizontaal ladensysteem op de markt. Het innovatieve koelingsysteem met twee schuifladen en twee bewaartemperaturen zorgt ervoor dat alle frisdranken, eieren en andere (dag)verse producten op de juiste temperatuur worden gekoeld.
Het ladensysteem geeft de gebruiker een duidelijk overzicht van alles wat er in deze 'horizontale koelkast' aanwezig is. Bovendien kan er nooit meer iets zo maar uit de koelkast valllen... De doorzichtige glasplaat van de bovenste plank laat in één oogopslag zien wat er in de onderste lade van de Cooling Drawer wordt bewaard.
De Cooling Drawer is 90 centimeter breed en daarom makkelijk in te bouwen. Met de frontpanelen met een roestvrijstalen afwerking is de Cooling Drawer een lust voor het oog in elk type keuken. Het systeem is niet alleen een nieuwe dimensie in de hedendaagse keuken, maar daarnaast ook uitermate milieubewust. Ingedeeld in energieklasse A+, verbruikt de Cooling Drawer 25% minder energie dan een gemiddelde koelkast uit de A-klasse.
Prijs: 1.595,- euro
Vanaf september 2005 is de Cooling Drawer te verkrijgen bij de keukenspeciaalzaken.
© 2004-2022 ID-Tank