Juli Gadget | The Gadgetman

”Another One Bites The Dust” by Samsung & GoogleKan je niet kiezen tussen een iPhone 3GS of iPhone4?
Vergeet de iPhone 3GS en misschien zelfs de iPhone4...


Apple heeft zonder twijfel de smartphone op een hoger nivo gebracht. Alle gevestigde namen maakten inferieure gebruikerservaringen en kwamen er mee weg door hun marktpositie. Maar wat als twee giganten hun krachten bundelen? Moet Apple dan beven? Samsung en Google hebben met de Samsung Galaxy S de handen ineen geslagen en in Cupertino moeten ze wel degelijk even achter de oren krabben.Monsterverbond
De HTC Legend met Android was al een revolutie die de vloer aanveegt met de iPhone 3GS. Het multitasken blijkt in de praktijk wel erg handig, al heeft Apple ons lang doen geloven dat het niet noodzakelijk was. De Android (Google) applicatie winkel groeit snel en loopt de achterstand op de Apple appstore in. Mijn belangrijkste iPhone apps zijn inmiddels ook op Android: Spotify, Facebook, Linkedin, nu.nl, Sygic routeplanner, Shazam, Twitter, De Telegraaf, StreamItAll Radio zijn allemaal op Android beschikbaar en vaak zelfs beter dan de iPhone versie. Kijk voor de gein eens naar de interface van Spotify voor iPhone en Android. Ik mis gewoon functies op de iPhone... Als de officiële partij de app nog niet heeft gemaakt zijn er al diverse softwarekrabbelaars die al een oplossing hebben gemaakt. Zo moeten Sonos en Linkedin gebruikers het voorlopig nog met een amateur versie doen; maar het is er wel!

Apple achtige interface
De Samsung Galaxy S lijkt uiterlijk veel op een iPhone met de dunte van een iPod Touch. De vormgeving en Android interface zijn ronduit vergelijkbaar. In het gebruik van de Galaxy S vraag ik me zelfs vaak af of er geen gebruik wordt gemaakt van één of meer Apple patenten. Gelukkig is niet alles te patenteren maar de credits voor de user experience van de moderne smartphone komen zeker naar Apple. Wanneer je de Galaxy S vergelijkt met een iPhone 3GS is de Galaxy de dikke winnaar. In gebruiksgemak, batterijduur en ga maar door. Het Super Amoled beeldscherm is verbluffend groot en haarscherp. Het contrast kan hooguit theoretisch beter. Zwart is zwart en wit is wit met alle kleuren er tussenin zo natuurlijk als het maar zijn kan. De lakmoestest zal de vergelijking met een iPhone4 zijn. Qua beschikbaarheid en prijs is de Samsung voorlopig al de winnaar. Facetime en iMovie lijken nu de troeven voor Apple om met de iPhone4 nog zich te onderscheiden van de Galaxy S.

Noot voor Mac gebruikers: De synchronisatie met de Mac gaat met de Galaxy S prima met de The Missing Sync for Android van Mark/Space.


info:
Meer info op de Samsung site
Meer info over Android Synchronisatie Mark/Space

Clicky Web Analytics