September Gadget | The Gadgetman


Mio maakt fietsen leuker

Mio-Cyclo-300-home

Mio Cyclo 300: verrassende fiets navigatie
TomTom heeft navigatie voor autorijden de gewoonste zaak van de wereld gemaakt. Er zijn inmiddels tientallen autonavigatie merken. Eén daarvan is Mio. Dit bedrijf is in 2003 begonnen met een navigatiehulp voor wandelaars. In de zomer van 2012 introduceerde Mio een nieuwe reeks fiets navigatieapparaten. De Mio Cyclo 300 heeft een zomerlang op het stuur van de gadgetman gezeten


Mio-Clyo-300-waterproof

Smartphone of fietshulp
Anno 2012 kunnen de smartphones zo’n beetje alles wat een fietscomputer of navigatiesysteem kan. Met een appje van een paar Euro maak je van een telefoon een fietscoach. Zelfs integratie met sensoren voor candans en hartslag is mogelijk. De smartphone zo inzetten is prima mogelijk, maar blijft een hobbyklus van zoeken naar de juiste fietshouder, bluetooth of ANT sensoren en dan nog de regenbuibestendigheid oplossen. Voor je het weet heb je honderdvijftig euro aan accesoires gekocht om met je smartphone te kunnen gaan fietsen. Mio biedt met de Cyclo reeks een kant en klare oplossing voor de sportieve fietsers.

Mio vormgeving gemak
Voor een kleine driehonderd Euro is er de instapper: de Cyclo 300 met auto en fiets kaarten voor de Benelux. Voor een paar tientjes meer heb je de Europa dekking, Wel zo handig op vakantie. De Mio Cyclo is bijzonder gemakkelijk op elk stuur te bevestigen met een eenvoudige en slimme oplossing. Omdat de Mio Cyclo kleiner is dan de meeste smartphones is het een elegante oplossing. Naast formaat is de batterijduur en de regenbestendheid gemaakt voor het fietsen. Met gemak is de Cyclo 300 een paar fietsritten te gebruiken zonder op te laden. Het hoofdscherm toont zes gekleurde vlakken. Zelden tot nooit zal je een verkeerde knop indrukken. Dat met een smartphone app vaak wel anders.
Mio-Cyclo-300

Functies
De meest gebruikte functie is de ‘opname’ knop. In een dashboard toont het scherm de snelheid via GPS, gemiddelde en maximale snelheid, afstand, tijd, calorieen en hellingshoek. De iets duurdere versie toont ook hartslag en candans. Deze twee waarden zijn zeker voor wielrenners onmisbaar voor een lekkere training. Natuurlijk kan je ook met de Cyclo 300 een route plannen. Voer de bestemming in en de Cyclo toont de kortse route. Uniek is de ‘Surprise Me’ functie. In plaats van telkens het zelfde ‘rondje om de kerk’ te fietsen, geeft deze functie telkens een andere route op basis van de gewenste afstand of tijd. Werkelijk heerlijk om zo de omgeving rond je woonplaats echt opnieuw te ontdekken. De functie om zo snel mogelijk weer naar huis te fietsen is ook top. Alle data wordt netje opgeslagen en is op de computer nog beter te zien. Helaas is de koppeling met een Mac minder. Daar mag Mio nog wat werk verzetten. In de Cyclo 300 zijn meer gebruikers aan te maken. Leuk om bijvoorbeeld de unit met een ander te delen.

Aanrader
Vergeet het geklungel met een smartphone als fietsnavigatie of trainingscoach. De Mio Cyclo 300 is van de eerste schroef tot laatste knop gemaakt voor dit werk. Robuustheid, gemak, batterijduur en plezier tijdens het fietsen zijn gegarandeerd. Alleen in de blakende zon kan soms het scherm lastig afleesbaar zijn. Maar een smartphone is dan al gesmolten.

Meer info: Mio website

Clicky Web Analytics