Røde VideoMic Pro+ zet nieuwe standaard in betaalbaar filmgeluid
Stacks Image 437

Røde VideoMic Pro+

Een nieuwe stap in audio voor filmers

Røde was de eerste microfoonfabrikant die begreep wat de nieuwe generatie filmers wil: goed geluid bij filmende fotocamera’s. In een wereld met oude merken en hoge prijzen, introduceerde CEO Peter Freedman, in 2004 de eerste VideoMic. Een richtmicrofoon speciaal voor de nieuwe generatie filmers. Pas in 2012 was er een stereo versie. Røde is het merk wat je het meest ziet bij jonge filmers. Dat succes is er niet zo maar gekomen. Røde biedt zeer goede kwaliteit voor een betaalbare prijs en …. vernieuwen continu. En nu is er dan de VideoMic Pro+. Een nieuwe stap van het rebelse Australische merk.
Stacks Image 648

Vormgeving

Allereerst valt de VideoMic Pro+ op door de hoge mate van afwerking en doordacht design. De windkap sluit naadloos aan bij de behuizing. Je echt hebt een fraai product in handen. In het design is de Rycote Lyre ophanging cruciaal. Het voorkomt geluiden van bediening van de camera. Aan de achterzijde zitten diverse knopjes en ledjes om de microfoon in te stellen voor specifieke toepassingen. Bijvoorbeeld het uitfilteren van laag of juist beperking tot enkel het spraakbereik voor interviews in lawaaierige omgevingen.
Stacks Image 667

Slim

Røde luistert blijkbaar goed naar de gebruikers. In de praktijk is het namelijk belangrijk dat je altijd voeding hebt voor je systemen. De VideoMic Pro+ wordt geleverd met een Li-ion accu. Deze accu is oplaadbaar met de standaard micro-USB aansluiting. De accu is in nood te vervangen door twee AA batterijen. Dat zijn de batterijen die je zelfs in de jungle nog kan kopen. Om te garanderen dat de microfoon zuinig met de accu omgaat, schakelt deze zich automatisch in en uit wanneer deze op de mic ingang van de camera is aangesloten. Zet je de camera uit, dan schakelt de mic ook automatisch uit. Super handig en echt een feature die je alleen maakt als je echt goed luistert naar de praktijk.

Geluid

Wij moeten de mic nog testen, maar Røde heeft een reputatie hoog te houden. Voor extreem winderige situaties heeft Røde een harige oplossing. In de microfoon kan je kiezen voor safe-recording. Dat betekent dat de mic op links de audio op 10db minder opneemt. Zo heb je altijd een reserve track.

De Rode VideoMic Pro+ is binnenkort leverbaar en gaat ongeveer 300 Euro kosten.
© 2004-2022 ID-Tank