Tover jouw iPhone om in een echte fotocamera
Stacks Image 437

Pictar One

Maak van je iPhone een echte foto camera

Smartphones doen niet onder voor de digitale compact camera's van vijf jaar geleden. Er zijn zelfs professionele fotografen en filmers die enkel met een smartphone beelden vastleggen. Er zijn diverse apps die daarbij helpen. Er zijn ook houders die je een iets steviger grip op de telefoon geven. De leukste is misschien wel de Pictar One van MyMiggo.
Stacks Image 648

Vormgeving en gebruik

De PictarOne wil er uit zien als een ouderwetse fotocamera. Het is een houder voor de iPhone 6 tm 8. Voor de Plus versies van deze iPhones heb je de PictarOne Plus nodig. Je schuift de iPhone als dan niet met houtje in de houder. Deze is voorzien van een eigen batterij voor de bluetooth verbinding. Start de Pictar app en je haalt zoveel meer uit de camera van de iPhone, dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.
Met vier fysieke knoppen op de houder bedien je functies waarvan ik niet eens wist dat het mogelijk was met een iPhone. Zo is er de modus selectoeknop waarmee je als een compact camera de opties M A S Film en sportmodus krijgt. Als een volwaardige compactcamera scrollen de opties over het iPhone scherm. Met de ontspanner stel je scherp en druk je af. Dan is er nog een knop voor over- en onder belichting. Met een draaiknop aan de voorzijde schakel je snel tussen selfie modus en gewoon de frontcamera. Wanneer je wilt inzoomen, kan dat ook met deze draaiknop. Aan de onderkant van de houder zit een schroefdraad voor een statief. Aan de bovenkant is een coldshoe voor microfoon of lampje. De Pictar is erg compleet. Alleen de afwerking had iets beter gemogen. Nu voelt de unit aan als een beter stuk speelgoed.

Alles werkt erg intuïtief. In de app kan je filters downloaden ofwel kopen. Dik tien Euro vind ik een beetje prijzig. En let op; de familie account mogelijkheid van Apple wordt niet ondersteund.

Al met al een erg leuk product.
© 2004-2022 ID-Tank