Juni Gadget | The Gadgetman


Samsung Galaxy S3

Galaxys3

Slank, Slim en Snel
De iPhone mag voor velen de standaard zijn, Android is echt groter qua marktaandeel en Samsung is daar bepalend in. Samsung heeft voor elk marktsegment wel een telefoon. Naast Android smart phones heeft Samsung ook telefoons met Windows Phone of hun eigen Bada besturingssysteem. Het is een ongelooflijke prestatie om voor vrijwel elk segment en elk prijspunt een telefoon te kunnen maken en dan ook nog eens in rap tempo telkens nieuwe versies uit te brengen. De Galaxy serie zijn de Android telefoons. Het nieuwe vlaggenschip is de S3 of SIII zoals Samsung het zelf schrijft. Op papier verslaat de S3 elke smartphone die nu op de markt is.

galaxys3slank

Slank vormgegeven
Samsung heeft zich laten inspireren door de natuur voor het design. De vormgeving is dan ook een samenspel van vloeiende lijnen. De telefoon is niet alleen optisch dun, maar ook op de meetlat (8,6 mm). De zachte afwerking maken de ”aai-factor” ongekend hoog. Hoewel de telefoon groter is dan de de iPhone, is hij prettig vast te houden. Het gebruikte materiaal zorgt ook dat de S3 lichter is dan welk andere topmodel van de andere merken. Toch is de Galaxy S3 verre van fragiel. Het materiaal is duurzaam en het glas stevig in het kwadraat. Glasspecialist Corning maakt speciaal ”Gorilla glas”. Dit glas is krasbesteding en kan ongekend hoge belasting verdragen voor het ooit zal breken. Deze optelsom van vormgeving en gebruikte materialen maken dat de Galaxy S3, ondanks het formaat, in elke broekzak glijdt. Een hoesje is feitelijk overbodig. De modieuze kleuren, wit en donker jeans blauw, maken het geheel echt af.


Galaxys3gezicht

Slimme functies
Waar veel andere fabrikanten updates naar het nieuwe Android 4.0 beloven, levert Samsung de Galaxy standaard met de nieuwste Android software. Samsung heeft echter er diverse slimme functies aan toegevoegd. Zo zijn er widgets die het wekker alarm en de zaklamp direct vanaf het hoofdscherm bedienen. Geen opstarten van apps, maar direct doen wat je wilt. Dat werkt al erg lekker. De camera’s aan de voor- en achterzijde zijn van top kwaliteit en maken 1080p 16x9 foto en video opnamen. Aan de voorkant zitten extra sensoren die herkennen of er wel ogen gericht zijn op het scherm. Is dat voor enige tijd niet zo, dan schakelt het scherm uit. Zit je echter lang te turen, dan blijft het scherm juist aan. Wel zo handig. Samsung Nederland levert de S3 standaard met widgets vol met Nederlandse content. Slim is zeker de functie waarbij de telefoon automatisch de contact persoon belt waarmee je zit te smsen als de telefoon naar het oor gaat. Bijzonder indrukwekkend is de ingebouwde gezichtsherkenning waarmee foto’s namen van personen weergeven. Foto’s zijn dan in de galerij ook per persoon te filteren.


Galaxys3kleur

Super Snel
Samsung heeft haar beste processor in de S3 gestopt. De gebruiker merkt aan alles dat de telefoon nergens hapert of stottert. Zelfs in de media galerij, waar alle filmpjes in kleine kadertjes afgebeeld zijn, spelen deze allemaal tegelijk als preview. Indrukwekkend! Een nieuwe functie in het systeem maakt het mogelijk om een film in een kleine weergave voor alle andere info te tonen. Zo blijft een film spelen, ook wanneer er even wat op internet gesurft wordt of een smsje beantwoord. Samsung claimt twee maal zo snel wifi. Dat hangt natuurlijk ook af van het aangeboden netwerk. De krachtpatser maakt het ook mogelijk om tijdens filmen met de S3 ook foto’s te maken.


Galaxys3-iphone4s-lumia900

Marktleider Samsung
De optelsom van specs maken de Galaxy S3 een absolute winnaar. De standaard meegeleverde batterij van 2100 mAh staat garant voor een hele dag smartphonen. De batterij is verwisselbaar en het interne geheugen is uitbreidbaar met een microSD. Allerlei zaken waar de concurrentie niet aan kan tippen. Is het dan alleen maar lof? Nee, er zijn ook wat minpuntjes. Zo ontbreekt er een knop om snel foto’s mee te maken; is de eigen Samsung winkel met apps een beetje verwarrend naast de Android winkel en is het lettertype in de email applicatie wel erg groot. Qua uniformiteit in interface moet de S3 met Android4 nog de meerdere erkennen in bijvoorbeeld de Sony Xperia S met nota bene een ouder besturingssysteem. Lachwekkend is de werking van de stemherkenning. Deze is niet in het Nederlands. Bij diverse pogingen om iemand handsfree te bellen werd zelden de juiste persoon gebeld. Samsung moet snel met ondersteuning van Nederlands komen of deze functie standaard uit zetten.

Website Samsung Galaxy SIII klik hier

Clicky Web Analytics