Triby | De slimste kleine luidspreker
Stacks Image 437

Invoxia Triby

Slimme luidspreker met homekit bediening en berichtenservice

De Triby is onbetwist het leukste audioproduct voor het moderne huis. De kleine luidspreker heeft toegang tot streaming muziek en internet radio om zo altijd de leukste muziek te beluisteren. De voorkeurknoppen zijn echter ook deprogrammeren voor Apple HomeKit acties. Zo is met één druk op de knop bijvoorbeeld het licht in te schakelen. Als bonus is de Triby te gebruiken als soort walkie talkie en berichten service.
Stacks Image 648

Innovatie

Op beurzen pakt Frankrijk de laatste tijd flink uit met de presentatie van startups. Er komt veel vernieuwing uit Frankrijk en Invoxia draagt daar een digitaal steentje aan bij. Het Franse bedrijf Invoxia maakt diverse innoverende producten met de Triby internetradio als de meest leuke en veelzijdigste gadget.

Apple HomeKit

Triby stel je in met een app. In de app kan je internetradio stations aan de knoppen toekennen, maar ook een Spotify afspeellijst. Wie Apple HomeKit producten in huis heeft, kan de knoppen instellen om acties of scenes te activeren. Bijvoorbeeld Hue lampen aanzetten of de thermostaat instellen. De Triby heeft een vocht- en temperatuurmeter ingebouwd. Deze info is zicht baar in het HomeKit systeem wanneer je de Triby als HomeKit accessoire toevoegt. Helaas is Apple HomeKit nog niet echt super gebruiksvriendelijk en blijft het pielen voor innovators.
Stacks Image 654

Luidspreker

De kracht van Triby zit in het goede geluid en bedieningsgemak als internet radio. De Triby ondersteunt internet radio stations en Spotify. Maar net zo gemakkelijk is de Triby als bluetooth luidspreker te gebruiken. Wie dus liever naar iTunes of Tidal luistert, kan ook genieten van de Triby. Dankzij de sterke magneet aan de achterkant, is de Triby prima aan een ijskast of verwarming te hangen. De rubberen behuizing voorkomt krassen. Met de meegeleverde micro-usb kabel is de Triby op te laden. Een acculading is goed voor een paar dagen plezier bij normaal gebruik.

Berichten centrum

Het energiezuinige beeldscherm toont de datum, tijd, temperatuur en luchtvochtigheid. Bij het afspelen van tracks geeft het netjes de trackinfo weer. Dit beeldscherm heeft ook een inbouw berichtenscherm. Elke telefoon die met de app verbinding heeft gemaakt met de Triby, kan later van buiten het netwerk berichtjes naar de Triby sturen. Bij de setup is de Triby namelijk met het wifi verbonden en heeft zo een weg naar het internet. De brichtjes kan je op de app tikken, maar ook tekenen. De Triby spuugt een geel vlaggetje naar buiten wanneer er een berichtje binnenkomt. Druk je het geeltje weer in de Triby, dan verdwijnt het bericht als gelezen. Het is ook mogelijk om via de data verbinding met de app rechtsreeks te bellen naar de Triby. Zo is via data een soort walkie talie gesprek te voeren. Helaas is het niet mogelijk om via de Triby een bericht naar alle gekoppelde telefoons te sturen. Wellicht iets voor de toekomst. Dit zou een uitkomst zijn voor mantelzorg situaties of gezinnen met kleine kinderen die dit dan als soort noodknop kunnen gebruiken.
De Triby is een verrekte slimme luidspreker met verrassend veel leuke functies. Het belangrijkste blijft natuurlijk de luidspreker kwaliteit en portabiliteit. Die zijn beide ronduit top. Apple HomeKit is nog niet volwassen genoeg en nog teveel niche, om de Triby echt nuttig in te zetten.
Stacks Image 660
© 2004-2022 ID-Tank