Jabra | Volledig draadloze in-ears
Stacks Image 672

DJI Osmo Pocket

Haarscherpe gestabiliseerde mini camera

DJI is marktleider met hun drones. DJI is haast synoniem aan drones geworden dankzij de Phantom, Mavic en Spark modellen. In deze drones zitten minuscule camera's die van grote hoogte haarscherpe beelden leveren. Dankzij de 3 assen stabilisatie ziet het beeld er dan ook stabiel uit. Die technologie levert DJI nu in de losse Osmo Pocket. Een 3 assen gimbal met een 4K camera. Dit kleine wonder gaat de strijd aan met de GoPro Hero 7. Voor wie niet surft, skiet of skateboard is dit een aanrader.
Stacks Image 648

Gemak

De Osmo Pocket is super klein. De handgreep met ingebouwde accu laat de camera bijna verdwijnen wanneer je hem vasthoudt. Ondanks het formaat is de camera volgepropt met technologie. Natuurlijk doet de software het meeste, maar de sensoren en motoren blijven fysieke onderdelen. Het geheel is een kleine camera die stabiel blijft als je loopt, rent of een beweging maakt. Daardoor lijken de beelden in de handen van een geoefende filmer, haast professioneel. De 4K kwaliteit en 30 of 60 frames per seconde beelden zijn adembenemend. Je zet de camera aan, mikt op het onderwerp en de beelden zijn bijna altijd gewoon goed.

De bediening blijft priegelen. Dat is een nadeeltje bij zo'n klein apparaat. Op het touchscherm kan je onderwerpen aantikken om automatisch te volgen. Zo kan je de camera goed gebruiken om bijvoorbeeld een lezing of een paard te volgen. Met een losse connector is de gimbal te koppelen met een smartphone. De telefoon is dan de zoeker en in de software komen nog extra functies vrij. Zoals de slimme sjablonen waarmee iedereen een hollywoodachtige mini trailer kan maken.

Ik heb direct een Osmo Pocket besteld en geleverd gekregen. De accessoires zoals controlewiel en microfoonadapter laten nog even op zich wachten. De camera lijkt onder druk gelanceerd. De software is nog een beetje beta en de beschikbaarheid van product en accessoires is schaars. Desondanks de moeite waard en op de valreep van 2018 een absoluut hoogtepunt van dit gadgetjaar.
© 2004-2022 ID-Tank