Sony NWA100TPS | Jubileum Walkman
Stacks Image 437

Sony NW-A100TPS Walkman jubileum walkman

Top media speler in retro jasje

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de Walkman introduceert Sony de NW-A100TPS. Een kleine moderne walkman die zich vermomt in een retro uitstraling. Op de IFA beurs in Berlijn was dit mirakel voor het eerst te zien. Opvallend veel oude maar ook jonge muziekliefhebbers stonden te watertanden. Vandaag is bekend gemaakt dat het model voor de decembermaand ook in Nederland te koop is.

40 jaar Sony Walkman

Sony doet de Walkman herleven. Van doos tot een cassette animatie op het scherm en een jaren 70 hoesje, alles staat in het teken om het eerste walkman gevoel weer te laten (her)beleven.

Op de achterkant van dit anniversary model prijkt een speciaal logo voor de 40e verjaardag. Bovendien levert Sony deze editie in een bijzondere verpakking en met een speciaal cassetterecorder-hoesje in de stijl van de eerste Walkman (TPS-L2). Dit als knipoog en ode aan de Sony’s eerste draagbare cassettespeler. Deze werd gelanceerd op 1 juli 1979 en ontketende een ware revolutie in de manier waarop mensen naar muziek luisterden. De cassettespeler gaf hen de vrijheid om altijd en overal naar muziek te luisteren.

De NW-A100TPS Walkman is zeer compact en is uitgevoerd in een zwart design met op de achterzijde het 40th anniversary Walkman logo. Dit model beschikt over een speciale gebruikersinterface en screensaver met het beeld van een cassettebandje. Het beeld van het cassettebandje dat op het scherm van de Walkman verschijnt, hangt af van de codec van de muziek. Sony heeft tevens een exclusieve Walkman 40th Anniversary-verpakking ontworpen. Deze verpakking is compleet met het 40th Anniversary-logo op de achterkant en het cassetterecorder-hoesje in de stijl van de eerste Walkman. Ook worden er twee Walkman 40th Anniversary-stickervellen meegeleverd. Maar dat is dan voor de echte liefhebber.

Moderne speler

De NW-A100TPS is voorzien van een 3,6 inch HD display en USB-Type-C. Dankzij de Android-ondersteuning via Wi-Fi zijn miljoenen liedjes toegankelijk via diverse streaming services. Tevens is er toegang tot downloaddiensten om muziek op kunnen slaan op het toestel. De Walkman biedt indrukwekkende geluidskwaliteit dankzij Hi-Res Audio, DSD (11.2MHz/ PCM conversie), PCM (384kHz/32bit) en biedt ondersteuning voor S-Master HX. Bovendien ondersteunt dit toestel LDAC voor een uitstekend geluid via een draadloze of bedrade verbinding.

Verbinden met een headphone gaat eenvoudig via NFC en Bluetooth en dankzij Qualcomm aptX HD audio blijft het signaal stabiel. De NW-A100TPS speelt naast gangbare audioformats ook DSD-bestanden en MQA. Dankzij een batterijlevensduur van 26 uur genieten muziekliefhebbers lang van hoogwaardig geluid.

De NW-A100TPS met 16 GB is vanaf november 2019 verkrijgbaar in de Benelux voor € 440.
© 2004-2022 ID-Tank