Januari Gadget | The Gadgetman


73ci-front


Fellowes 73Ci papier vernietiger


Opgeruimd en veilig 2014 beginnen
Een papier versnipperaar in huis halen was tot voor kort ondenkbaar. Lawaaierig, weinig te vernietigen en onbetaalbaar leek het voor lange tijd. Echter anno 2014 werkt een groot deel van de beroepsbevolking thuis. De printer print meer dan ooit en folders blijven komen. Het oud papier stapelt zich op en voor je het weet zit er toch iets vertrouwelijks tussen. Identiteitsfraude begint vaak in het oud papier. De Fellows 73Ci belooft een veilig betaalbaar thuiskantoor.

De noodzaak om vertrouwelijke stukken te vernietigen is reeel. De overheid waarschuwt voor misbruik van identiteitsgegevens. Struin eens door het oud papier en snel snap je dat prints, mailings en post bij elkaar een schat aan informatie oplevert. Je wilt dan niet velletje voor velletje dat in een shredder stoppen. Lang moest veel neergeteld worden voor een apparaat wat lekker snel veel papier kan verstouwen. De 73Ci vernietigt 12 vellen tegelijkertijd in snippers van 4x38 mm en voldoet daarmee aan veiligheidsniveau DIN P-4. Met andere woorden; de snippers vereisen wel heel veel puzzel geduld om er ooit nog iets zinnigs van te maken. Het apparaat loopt niet vast en geeft met een indicator aan wanneer er teveel papier tegelijkertijd aangeboden wordt. Kranten, tijdschriften en karton kan de versnipperaar niet aan. Daar staat echter zelden vertrouwelijke info op. Spannende lectuur aan de ogen van buurman onttrekken moet dusop een andere manier.

73cicd

Heel wat gezinnen en kleine zelfstandigen hebben cd’s met foto’s en video’s of backup gegevens. Met de hand die breken is echt een onprettige klus. De 73Ci vreet cd’s en dvd’s werkelijk met het grootste gemak op. Bankpassen, lidmaatschapskaarten en simkaarten zijn ook geen probleem. Het is bijna leuk om zo een hele stapel zilveren schijfjes, ANWB passen en oude clubkaarten te vernietigen. Let wel even op dat je de zak verwisselt om te voorkomen dat het verschrotte zilver en plastic tussen het oud papier komt. De versnipperaar kan 10 minuten achter elkaar schijfjes of papier in kleine stukjes veranderen. Daar heb je werkelijk een hele flinke stapel voor nodig. De gruwelijke shredder kracht heeft geen enkel probleem met nietjes en paperclips. Toch is het apparaat erg veilig. De mond heeft een beveiliging die direct afslaat als een hand te dicht bij de invoer komt. Aangezien kinderen natuurlijk van alles bedenken wat ingenieurs over het hoofd zien, is het wel raadzaam het apparaat uit de buurt van kleine creatieve geesten te houden.

De 73Ci is bij alle vestigingen van Fellowes te verkrijgen. Het product vereist een paar handelingen voordat ie in gebruik te nemen is. Zo moeten de zwenkwielen op de hoeken geplaatst worden. In onze test unit ging één wieltje er lastig in, maar uiteindelijk was de unit binnen 10 minuten uit de doos in gebruik. De 73Ci kost 235 Euro.
Clicky Web Analytics